Med
100% HRVAŠKA
Akacija s pobočij Papuka in Dilja, kostanj iz Dvora na Uni, cvetlični med iz Slavonije ob Savi in travniški med na obronkih Kopačkega rita v Baranji ter med iz Like, Gorskega kotarja in Ravnih kotarjev so medovi iz našega pridelavo, pridobljeno z delom naših dragocenih čebel, ki jih selimo na najboljše paše, da našim potrošnikom zagotovimo najkakovostnejši in popolnoma naraven med.
Kemična sestava medu
Kapljica medu vsebuje več kot sto za telo pomembnih sestavin. To so predvsem sladkorji, ki jih je do 75 % (fruktoza 38 %, glukoza 30 %, saharoza 1-2 %, ostalo je maltoza in drugi disaharidi), voda 18 %, organske kisline 0,3 % (jabolčna, vinska, limonina). ), encimi, minerali 0,2 % (železo, baker, mangan, silicij, klor, kalcij, kalij, natrij, magnezij itd.), vitamini C in B kompleks ter fitokemikalije (flavonoidi in fenoli), ki imajo oksidativne lastnosti. Ker so v medu cvetni prah, vsebuje tudi nekaj beljakovin.
Ena žlica medu (21 g) vsebuje:
Energijska vrednost: 64 kcal
Beljakovine: 0,06 g
Ogljikovi hidrati: 17,3 g
Skupna maščoba: 0,0 g
Prehranske vlaknine: 0,042 g
Kontrolo kakovosti naših izdelkov izvajajo:
*Hrvatski veterinarski zavod Zagreb-Veterinarski zavod Vinkovci, 32100 Vinkovci Josipa Kozarca 24, Hrvaška
in
*Inspecto d.o.o. Osijek-Akreditirani laboratorij, Vukovarska cesta 239b, Industrijska zona Nemetin, 31000 Osijek, Hrvaška
Showing all 16 resultsSorted by latest