Opomba: Slika izdelka se lahko razlikuje od dejanskega videza embalaže.

Product Description

Iz zapisov naših babic in non, prinašamo domače recepte praktične in vsakodnevne kuhinje. Tradicionalni načini priprave, domače sestavine od lokalnih proizvajalcev in avtentični recepti so sestavni deli kuhinj, ki so vedno bile del kulturne dediščine in identitete posameznih narodov in krajev. V Hrvaški imamo več gastronomskih regij, ki se razlikujejo po širini ponudbe, domačih surovinah in tradiciji priprave. Bogata kulturna dediščina Hrvaških regij in vredni ljudje so navdih mnogim gastronomskim posebnostim, ki se prenašajo iz generacije v generacijo, negujejo in hranijo pred pozabo.

 

Izvirni in avtentični recepti so bili zbrani iz starih zapisov in kuharskih knjig amaterskih kuharic in kuharjev – naših babic, dedkov, mater in očetov, po ustnem izročilu, tako kot se je nekoč delalo in pripravljalo. Avtentičnost receptov in sestavin dajejo tej knjižici vrednost, saj je vse preneseno na način, da ima vsaka jed svojo zgodbo, ozadje in zgodovinski in geografski kontekst. Vsaka posamezna jed in sladica očara avtohtono hrvaško tradicionalno gastronomijo in je nekaj, s čimer se Hrvaška lahko pohvali.

Hrvaško gastronomijo lahko razdelimo na 5 gastronomskih regij, od katerih ima vsaka svoje specifičnosti in posebnosti, ki so pogojene s podnebjem, klimo, običaji in tradicijo kraja.

Tako se v Hrvaški izstopajo Istra, Kvarner in Primorje kot ločena gastronomska regija, Dalmacija s otoki kot druga, Lika in Gorski kotar kot tretja, Slavonija in Baranja kot četrta in Severna Hrvaška in Zagreb kot peta gastronomska regija.

 

Share

Kuharica & Vodič

9,50  s PDV-om71,58 HRK

Iz zapisov naših babic in non, prinašamo domače recepte praktične in vsakodnevne kuhinje. Tradicionalni načini priprave, domače sestavine od lokalnih proizvajalcev in avtentični recepti so sestavni deli kuhinj, ki so vedno bile del kulturne dediščine in identitete posameznih narodov in krajev. V Hrvaški imamo več gastronomskih regij, ki se razlikujejo po širini ponudbe, domačih surovinah […]
Share
Kuharica & Vodič

Naslov: Kuharica Real Croatia + gratis darilo
Založba:: Osebna
Jezik besedila: Angleški/Nemški

Dimenzije: 240 x 170mm

Kuharica & Vodič

Vsebina: Slani jedi
Regija Istra in Kvarner:
-Fuži z tartufi in pršutom
-Fritaja s šparogami
-Bakalar na belo
Regija Lika in Gorski kotar:
-Lička janjetina
-Peka ali sač
-Pole iz ličkega krompirja
Regija Slavonija in Baranja:
-Slavonski čobanac
-Baranjski Fiš paprikaš
-Kuhana šunka s hrenom
Regija Dalmacija:
-Poljiški soparnik
-Črni rižoto z sipom
-Dalmatinska pašticada s njoki
Regija Severna Hrvaška in Zagreb:
-Zapečeni Zagorski štruklji
-Purica s mlinci
-Sarma
-Meso s tiblice

Kuharica & Vodič

Vsebina: Sladke jedi
- Paprenjaci
- Buhtle
- Krafne
- Međimurska gibanica
- Jabolčni zavitek
- Fritule
- Knedle z slivami
- Rožata
- Kroštule
- Medenjaki
- Orehova potica
- Marmeladne točke
- Salenjaci
- Rab torta
- Lovranska torta iz kostanja
- Samoborske kremne rezine