Opomba: Slika izdelka se lahko razlikuje od dejanskega videza embalaže.

Product Description

Gozdni med – Medljikovac

 

Naš prvak gozdnega medu, medljikovac, je eden najbolj cenjenih medov v RH.Poseben je zato, ker je edini med, ki se ne pridobiva iz nektarja cvetov, ampak iz medene rože v določenih vremenskih pogojih.Močno je antimikrobno in protivnetno sredstvo.Gozdni med je med, ki nastane iz medene rose in ne iz nektarja rastlin oziroma cvetov, zato ne vsebuje cvetnega prahu – peloda.Znano je, da je to ena najkvalitetnejših vrst medu na svetu, zato se zaradi svoje sestave in dejstva, da vsebuje tudi do 13-krat več mineralnih snovi v primerjavi z medom, ki nastane iz nektarja cvetov, priporoča anemičnim osebam, nosečnicam, otrokom in športnikom.Zaradi visoke vsebnosti železa se priporoča anemičnim osebam ter za okrevanje po težkih boleznih in operacijah.Bogat je mineralnimi solmi in vsebuje malo sladkorja, zato se pogosto priporoča diabetikom in športnikom.Ta vrsta medu se posebej priporoča za zdravljenje pljučnice.Nosečnice ga lahko jemljejo skozi celotno nosečnost.Ta med je zelo temen, posebnega vonja in okusa; zaradi bogastva mineralov, še posebej železa, je odličen za krvno sliko.

Zdravilne lastnosti gozdnega medu: komu se gozdni med posebej priporoča?

 

1.Gozdni med je naravni probiotik

Oligosaharidi, ki so prisotni v medeni rosi, delujejo kot probiotiki, ki spodbujajo rast koristnih bakterij v črevesju. Zelo učinkovit je, če se zaužije po jemanju antibiotikov za zdravljenje bakterijskih okužb.Izboljšanje črevesne flore poveča tudi apetit.

2.Gozdni med se priporoča pri boleznih dihalnih poti

Gozdni med svoje impresivne antibakterijske lastnosti dolguje visoki ravni pH, nizki vsebnosti vlage in vodikovega peroksida – močnemu sredstvu za dezinfekcijo, ki se naravno pojavi kot posledica reakcije med glukozo, sladkorjem in encimi, ki jih izločajo čebele.Iz tega razloga se gozdni med priporoča za vneto grlo, za lajšanje kašlja in za hitrejše okrevanje po hudih boleznih in boleznih dihalnih poti.Še posebej pri vnetju pljuč.

3.Gozdni med se priporoča diabetikom

Med sam po sebi ima nizki glikemični indeks in je znan kot bolj zdrava zamenjava za sladkor.Ker gozdni med ni pridobljen iz sladkega cvetnega nektarja, vsebuje še manj sladkorja, zato se priporoča diabetikom.

4.Gozdni med krepi krvni obtok in zmanjšuje tveganje za razvoj tumorjev

Gozdni med je bogat s flavonoidi – fitokemikalijami, ki so prisotne povsod v naravi, od katerih se mnoge pojavljajo v zelenjavi, sadju in pijačah, kot so čaj, vino, kava in sokovi na osnovi sadja.Flavonoidi delujejo kot močni antioksidanti, naše telo pa jih uporablja pri zmanjševanju vnetne reakcije, zniževanju visokega krvnega tlaka, pospeševanju in krepitev krvnega obtoka ter zatiranju prostih radikalov, ki lahko povzročijo bolezni in pospešijo staranje organizma.

Pobudili so znaten interes zaradi raziskav, ki so pokazale, da je uživanje živil, bogatih s temi fitonutrienti, povezano z znatno nižjim tveganjem za razvoj tumorjev ust, žrela, debelega črevesa, dojke, ledvic in jajčnikov.

5.Gozdni med se priporoča športnikom

Gozdni med je bogat mineralnimi solmi, ki sodelujejo pri številnih telesnih funkcijah.En ohranjajo delovanje živčnega sistema, uravnavajo prebavo in raven telesne tekočine.Ker mineralne soli uravnotežijo hidracijo organizma, se gozdni med posebej priporoča športnikom, ki med potenjem izgubijo veliko količino vode in soli iz organizma. Po treningu je dovolj, da v kozarcu vode raztopite dve čajni žlički medu.Gozdni med – blog

Izvor: Dr. Peter Kapšt – Apiterapija – Zdravljenje s čebeljimi proizvodi

Share
5.00 out of 5 based on 20 customer ratings
20 mnenj strank

Gozdni med-Medljikovac -700 g

11,80  s PDV-om

Kategorija:
700 g

Ni na zalogi

Share
Gozdni med-Medljikovac -700 g

Država izvora: Republika Hrvaška. Področje Slavonije - gozdna območja Dilja in Papuka ter Krndije
Čas proizvodnje: julij/avgust

Gozdni med-Medljikovac -700 g

Značilnosti: Temne barve in specifičnega vonja ter grenkega okusa. Hitro se kristalizira.

Gozdni med-Medljikovac -700 g

Način uporabe: Uporablja se ločeno ali tudi z vročimi napitki kot zdrav sladilo (čaj, kava, frape...), za pripravo sladic, kot namaz na kruhu in v slanih jedeh kot dodatek.

Gozdni med-Medljikovac -700 g

Način shranjevanja: Hraniti pri sobni temperaturi. Če se med kristalizira, potopite kozarec v posodo s toplo vodo (največja temperatura 40°C).

Gozdni med-Medljikovac -700 g

Izdelki in polni: Čebelarstvo Veber, Kvarnerska 17, 35000, Slav.Brod, Hrvaška

Gozdni med-Medljikovac -700 g

Opomba: Kristalizacija je naravna lastnost medu in dokaz, da je med pravilen in naraven.
Najbolje uporabiti do: Natisnjeno na embalaži
Neto količina - 700g