Opomba: Slika izdelka se lahko razlikuje od dejanskega videza embalaže.

Product Description

PERGA

Perga, ki ji pravijo tudi čebelji kruh, je fermentiran cvetni prah, ki so ga čebele predelale in obogatile s svojimi encimi ter drugimi visokokakovostnimi snovmi.Ta čebelji izdelek je izjemno bogat z dragocenimi snovmi in se vse pogosteje omenja kot nekaj, kar izjemno prispeva k zdravju.Perga je naravni čebelji izdelek, ki ga čebelarji pogosto imenujejo čebelji kruh, vendar njena sestava nima nobene zveze s kruhom.ogljikovimi hidrati.Pčelinji kruh vsebuje veliko količino beljakovin, zato bi boljši naziv zanj bil čebelje meso.Zraven proteinov vsebuje perga približno 200 mikroorganizmov, obogatenih z aminokislinami, rastlinskimi hormoni, ogljikovimi hidrati, minerali in vitamini, kar jo naredi za najdragocenejši čebelji izdelek.Ta izdelek čebel vsebuje več kot 200 mikroorganizmov, obogatenih s sladkorji, proteini, encimi, aminokislinami, ogljikovimi hidrati, naravnimi kvasovkami, vitamini – od vitamina skupine B do vitaminov C, D, E, K in drugih.V 100 gramih perge se nahaja 13 miligramov rutina, ki še posebej krepi stene krvnih žil, zato je perga najboljše zdravilo za kardiovaskularne bolnike in anemične osebe.Prav tako se uporablja za pospeševanje rasti organizma in utrjevanje kosti, pri zdravljenju alkoholizma in duševnih obolenjih.Razlog, zakaj verjetno niste slišali za pergo, je tudi ta, da čebele proizvajajo v majhnih količinah, in nam čebelarjem je precej težko priti do nje.

Namreč, do nje se lahko pride izključno s pobiranjem iz panja, kar je zelo zahtevno.Prav tako, perga se ne more ustvariti ali čebele “prisiliti”, da jo več proizvajajo.Ne obstaja umetni cvetni prah – njegov okus ni mogoče kopirati, in takšen cvetni prah nikakor ne bi mogel zajeti več kot 100 različnih vrst gob, ki naravni cvetni prah naredijo tako hranljiv in zdravilni.Ravno zato se perga šteje za “zlato” čebeljih proizvodov.

Perga je izjemen in visokokakovosten izdelek

Samo čebele lahko ustvarijo pergo.Čebele na svojih nogicah nabirajo cvetni prah, ko ga prinesejo v panj, ga predelajo s snovmi, ki jih izločajo njihove žleze.Pčelice ga takrat namestijo v celice satovja, katerih preostale dve tretjini so napolnjene z medom.Med v satju konzervira cvetni prah s pomočjo ogljikovih hidratov, ki tvorijo mlečno kislino in ga ščitijo pred pokvarjenjem.Čas perge doseže 10-kratno hranilno vrednost navadnega cvetnega prahu.

Po zorenju v satju, ki traja približno 15 dni, se perga izvleče s posebnimi izvlečnimi napravami in shrani v steklenicah.Izpolnjene steklenice nato hranimo na suhem, hladnem in temnem mestu, skrite pred sončno svetlobo.Iz enega čebelnjaka lahko dobimo od 200 do 300 gramov cvetnega prahu.

Za kaj se uporablja perga?

Perga je vir velikega števila vitaminov, mineralov in drugih koristnih in nujnih snovi za organizem, zato se priporoča za lajšanje simptomov mnogih bolezni.Dokazano je, da perga pomaga pri težavah s:

  • visokim krvnim tlakom,
  • blaženju bolezni živčnega in žleznega sistema, kot tudi
  • pri anemiji in različnih motnjah funkcij črevesja in jeter.
  • naravna snov in najučinkovitejše naravno zdravilo za zdravljenje Helicobacter pylori

Poleg tega se uporablja tudi za zdravljenje:

  • vnetnih procesov prostate in impotence,
  • pomaga pri kolitisu,
  • zaprtju, pa tudi
  • aktivira mišične pigmente očesa.

Ljudje jo uporabljajo tudi za:

  • izboljšanje delovanja srca,
  • ob pojavu gastritisa,
  • razjed,
  • alergij in
  • prehladov

Zelo dobra je za otroke v fazah rasti in razvoja, pa tudi za športnike pri povečanih fizičnih naporih, saj zmanjšuje utrujenost in krepi imunski sistem.Nekatera raziskovanja so pokazala, da omogoča uspešno držanje različnih diet za hujšanje brez nevarnosti negativnih posledic na organizem.Propolis in perga – sta hkrati najučinkovitejša naravna zdravila v boju proti Helicobacter pylori.Glede na raziskavo skupine turških znanstvenikov, objavljeno v reviji “Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry”, se čebelji izdelki, kot so med, cvetni prah in propolis, že od nekdaj uporabljajo za zdravljenje različnih bolezni. Dokazano je, da lahko propolis ali perga ublažita posledice okužbe z bakterijo Helicobacter Pylori, ki lahko povzroči razjede na želodcu in raka na želodcu.

Kako uživati v cvetnem prahu?

Okus cvetnega prahu je grenko-sladak in ga lahko uživamo samostojno ali v kombinaciji z drugimi čebeljimi izdelki, kot so med, propolis ali matični mleček. Cvetni prah žvečimo kot svežega, in sicer 10-20 mg (1-2 g) na dan.Konzumirajte jo po obroku.1 gram je približno 6-7 zrn.Ona se topi v ustih in v kombinaciji z medom lahko služi kot zdrava zamenjava za katerokoli sladico.In kako bi organizem najbolje sprejel vse njene super sestavine, priporočamo uživanje najmanj pol ure po obroku.

Priporočene dnevne doze so:

  • za odraslega človeka: 1-2 grama
  • za otroke od 2-4 let: 0,5 grama
  • za otroke od 4-12 let: 1 gram

Priporočene dnevne količine je treba razdeliti v dve odmerki, v primeru bolezni pa se lahko dnevni vnos perge podvoji.Prav tako se priporoča, da se voda ali katera koli druga tekočina zaužije šele eno uro po uživanju perge, da se njen učinek ne bi omilil.

Izvor: Dr. Peter Kapšt – Apiterapija – Zdravljenje s čebeljimi proizvodi

Share
5.00 out of 5 based on 7 customer ratings
7 mnenj strank

Perga 50 g

50,43  s PDV-om

Pakiranje: 50 g
Kategorija:
PERGA Perga, ki ji pravijo tudi čebelji kruh, je fermentiran cvetni prah, ki so ga čebele predelale in obogatile s svojimi encimi ter drugimi visokokakovostnimi snovmi.Ta čebelji izdelek je izjemno bogat z dragocenimi snovmi in se vse pogosteje omenja kot nekaj, kar izjemno prispeva k zdravju.Perga je naravni čebelji izdelek, ki ga čebelarji pogosto imenujejo […]
Share
Perga 50 g

Država porekla: Republika Hrvaška
Najbolje uporabiti do: Natisnjeno na embalaži
Neto količina - 50 g,

Proizvaja in polni: Čebelarstvo Veber, Kvarnerska 17, 35000, Slav.Brod, Hrvaška

Perga 50 g

Način uporabe: Izdelek raztopite v ustih. Priporočeni dnevni odmerki so: za odrasle: 1-2 grama, za otroke od 2-4 let: 0,5 grama, za otroke od 4-12 let: 1 gram.

Perga 50 g

Način shranjevanja: Hraniti na suhem, temnem in hladnem mestu pri temp. do 8 °C. Po odprtju jo lahko hranite tudi v hladilniku.

Opomba: Ni priporočljivo za osebe, alergične na čebelje izdelke.